De voordelen van het gebruik van een kledingbak
kledingbak

Waar kan ik mijn oude kleding doneren?



Waar kan ik mijn oude kleding doneren?

Er zijn verschillende opties om je oude kleding te doneren in Nederland. Een populaire keuze is het brengen van kleding naar kledingcontainers die verspreid zijn door het hele land. Deze containers worden beheerd door verschillende organisaties zoals het Leger des Heils, Sympany en het KICI. Daarnaast zijn er ook diverse kringloopwinkels waar je kleding kunt afgeven, zoals Emmaus en Het Goed.

Andere mogelijkheden

Naast kledingcontainers en kringloopwinkels zijn er nog andere manieren om je oude kleding te doneren. Zo organiseren veel scholen, kerken en buurtcentra inzamelingsacties voor kleding. Ook kun je kleding doneren aan goede doelen zoals het Rode Kruis of lokale initiatieven die zich inzetten voor mensen in nood. Vergeet ook niet dat sommige merken en winkels een inzamelingsprogramma hebben voor oude kleding, waarbij je vaak korting krijgt op nieuwe aankopen.

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen alle soorten kledingstukken gedeponeerd worden, zoals broeken, shirts, jassen, schoenen en accessoires.

Verboden items in de kledingcontainer

Niet toegestane items zijn onder andere natte kleding, beddengoed, dekens, kussens en textielafval. Het is belangrijk om alleen schone en draagbare kleding te doneren.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te deponeren?



Wat is niet toegestaan in de kledingcontainer?

In Nederland is het niet toegestaan om natte of vervuilde kleding in de kledingcontainer te deponeren. Ook schoenen zonder bijpassend paar, textiel restanten en huishoudtextiel mogen niet worden achtergelaten in de container.

Andere verboden items in de kledingcontainer

Daarnaast is het ook niet toegestaan om matrassen, kussens, dekbedden en ander beddengoed in de kledingcontainer te doen. Elektronica, speelgoed en andere non-textiel items horen ook niet thuis in de kledingcontainer en dienen op een andere manier te worden afgevoerd.



Meer info: kleding inzameling

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit omvat onder andere shirts, broeken, jassen, schoenen, en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Niet toegestane items in kledingcontainer

Niet-acceptabele items om in een kledingcontainer te deponeren zijn onder andere natte of beschadigde kleding, beddengoed, knuffels, en schoenen zonder bijbehorende paar. Het is belangrijk om enkel items te doneren die nog hergebruikt kunnen worden.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren